Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du är långt ute i naturen


och har oturen att stöta på ett av de vilda djuren

så bli inte rädd utan bara börja

så sakta gå därifrån

Ta ingen riktig ögonkontakt

Och stå inte bara kvar där som ett litet fån


Om du är långt inne i ett bråk med gumman din

då hon kallar dig för ett svin

ska du inte göra någonting annat än att bara

så sakta gå därifrån

Inte höja handen emot henne och stirra henne

rätt i ögonen med ett elakt litet grin

Inte svära tillbaka heller som ett dumt jävla fån

Nä, för det passar sig inte

Bjud inte på det

Så gå ut och ta dig en liten promenad istället

då du kommer att komma på att

många gånger så har man bara kärleken sin till låns

Ja, så är det tyvärr många gånger, min vän

Men förlorar du en så ska tusen stå dig åter

säger sägnen

Säger en av dessa stjärnor som lyser så klart för dig

däruppe på den nattsvarta himmelen

Tro på den


Om du är långt uppe i himmelen och har turen

att få träffa på Sankte Per

Han som vet om, om du har hållit livet ditt

det minsta kär

Fråga honom då lite snällt så kanske han ger dig

en ny biljett ner till jorden igen

Tro på det

Tro på det här

För här slutar detta lilla alster tyvärr..

Ken Cassel
2/5-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 162 gånger
Publicerad 2014-05-02 20:38



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är bättre att ta det lugnt än att ge igen...
2014-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel