Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är faktiskt en optimist som älskar livet och tycker om att möta nya människor ... ... om än jag med åren och utifrån erfarenhet kommit att skaffa mig flytväst för att förebygga att jag i något obevakat ögonblick dras ned ...


Får bekänna att jag inte är en vän av krig, våld ...

... och liknande asociala 
beteendemönster i tillvaron ...

Men!

... jag måste likväl
också bekänna 
att jag 
utifrån personlig erfarenhet
tyvärr kommit till insikt om ...

... att i krigstillstånd
vet man åtminstone lite mer
även om det inte alltid helt
säkert går att avgöra 

vem som är ens motståndare
till skillnad mot i vardagen
då det råder lag, ordning
och allt annat som hör till fred  ...

Vad avser vänner, bekanta
och andra som man känner
vet man tyvärr 
vare sig i krig eller under fred
vem man verkligen kan
lita på och när man så behöver
också kan räkna med ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-04 18:09



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det brukar ju sägas att man ska hålla sina vänner nära och sina fiender ännu närmare...
2014-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP