Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dubbla tulpaner

Lökar med glädje
när våren nalkas
knotiga knölar
men fulla av liv
spirande grönska
blommande längtan
en fröjd för ögat
växtkraft med driv

Tulpaner ur jorden
en prakt av färger
dubbla och enkla
gör vardagen skön
kärlekens blomma
som rosen den är
sjunger till våren
när tiden är grön

Vårdagens höjdpunkt
en gest till en vän
färgglad och vacker
blomman i butiken
dofter av godhet
för kära och galna
med sköna tulpaner
blir ingen besviken

Glädjen i tiden
blommor i knippen
en vas på bordet
för kärlekens väl
gör någon glad
köp i affären
dubbla tulpaner
för hjärta och själ

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1680 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-05-05 21:46



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En härlig dikt...
2014-05-08

  anits VIP
Så fint skaldat, vackra är dina tulpaner.
2014-05-07

  Lars Hedlin
Mycket fint!
2014-05-07

    ej medlem längre
Dikt som skuttar av glädje!
2014-05-07

  Fredrik P. VIP

En vårblomssymfoni
att njuta av.


2014-05-06

  Chawa VIP
Ett fång glädje! Så fint!
2014-05-06

  Bo Himmelsbåge
En glödande vårhälsning av prunkande tulpaner... fint!
2014-05-06

  Teresia Ridell
Härligt !
Ja tulpaner är min favoritblomma:)
2014-05-06

  lodjuret/seglare VIP
Jag blir knäpp av att läsa dina texter. Det är något med kärleken till ordet som visar din storhet då du leker med läsarens känslor.
Trenne violer från Flen förtjänte den.
2014-05-06

    ej medlem längre
Ännu en fin text från dig, mjukt och fint böljar den framför mina ögon..
2014-05-06

  Stjärnöga
ljuvligt doftande
och vacker
som tulpanen..
2014-05-06

  Ninananonia VIP
Tycker om tulpaner..
2014-05-06

  Marianne Räf
Jag lade märke till att det var
en bra rytm i den här! Fint!
2014-05-05

  Angel of love
Jätte fin text.
2014-05-05

    ej medlem längre
Dina ord är som nyutslagna tulpaner. Lika doftande, lika vackar och berörande för själen
2014-05-05

  Carina Bendix
Jättefint!
2014-05-05

  louisegirl
Ljuvliga tulpaner...
Så vackert skrivet!

2014-05-05

    ej medlem längre
Vackert glöder dina tulpaner.
2014-05-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO