Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inför historia på riktigt i skolan igen ... Inte den tillrättalagda versionen utan den som beskriver historien utifrån båda sidors perspektiv ...


Jag är en förespråkare till åsiktsfrihet ...

... och fri opionionsbildning ...

Men någonting jag 
inte någonsin kommer att
försvara eller ställa upp på
är confirmation-biased 
så kallad fakta
som förs fram som 
en beskrivning av den verklighet
vi lever i
och där de som dessa fakta hävdar
fullständigt saknar saklig bildning
i allmänhet och utbildning
inom relevanta områden i synnerhet ...

Speciellt när det som mest
lyser igenom och signifierar
dessa vilsna, men tyvärr skrämmande
vältaliga element  ...

... är deras uppenbart
fullständiga historielöshet ...

Vem som är skyldig
till det som händer i Ukraina
är jag övertygad om
att de allra flesta utan tvivel
redan vet ...

... och de som läst sin historia
har redan sedan minst ett decenium
följt med oro det som föregått
och på alla tänkbara sätt 
skickat tydliga tecken på
det som är på väg att väckas till liv
än en gång
och som nu är på väg att ske
med en utvecklingshastighet
som tyvärr överträffar
till och med min förväntan
på när det mest skrämmande perspektivet
kommer att visa sitt rätta ansikte
för att sedan på grund av
alla dessa okunniga ignoranta
självutnämnda sanningsprofeter ...

... bli till någonting 
som är bortom alla tänkbart
skrämmande framtida verkligheter  ...

- Men den dagen
ser vi inte längre röken 
av dessa existentiella betänkligheter ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-06 14:20



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Det finns alltid tre sidor
när två träter..
den tredje är
sanningen
som sällan
eller aldrig
förespråkas..

Starkt och bra
skriven..
2014-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP