Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inom poesins värld bekräftas de som får bekräftelse oftast i antologier ... - När jag betraktar omvärlden och dess dysfunktionalitet använder jag mig av analogier ...


Dikt, förbannad lögn och statistik ...

... är vad vi just nu
får uppleva 
i såväl teori som praktik ...

Såväl på den
internationella
mer närliggande
globala arenan ...

... som på den scen
där våra nationella
politker laborerar
med sanningen ...

I båda manegerna
om än på olika nivå
bevittnar vi 
sanningens tidiga borgång
så som sanningen
krigets första offer
är och alltid har varit
nu som då¨...

Allt är tillåtet
inför demokratiska val!

Den som vinner
avgörs av
vem som bäst
lyckas med
att upprättahålla
sina förvrängda sanningars
statistiskt styrkta trovärdighet ...

Någonting vi ofta 
lätt från vårt medvetna
förskjuter, glömmer
och allra helst långt
bak i våra bekvämlighetsarkiv
undangömmer är ...

- Att skillnaden mellan
demokrati och diktatur
är att i en demokrati
väljer vi vår diktator
vart fjärde år ...

- Men också det faktum
att vi genom vår bekvämlighet
och lidliga lathet/flathet
de makthavare vi förtjänar får ...




Övriga genrer (Satir) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 521 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-05-06 14:48



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Underbart stark
satir..

"- Att skillnaden mellan
demokrati och diktatur
är att i en demokrati
väljer vi vår diktator
vart fjärde år ..."

älskar den ;)
2014-05-07

    ej medlem längre
Så bra det där i näst sista strofen, just som det har blivit de sista åren. och politiker är inget att lita på, det vet vi ju hur det går med vallöftena.
2014-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP