Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilda djurens stad

Det börjar med en morgon
då rådjuren löper mellan stadens hus
och det går grå väktare
på himlens murar

en dag då fukten finns
och tunnlarna är svarta
och rävar och ozeloter
gömmer sig i gångarna

som leder mot vattnen
som leder mot Gärdets savanner
och de många husen
där pälsarna faller


Och slutet är en natt
då tågen skriker fritt
och någon däruppe
faller mot jorden

i skenet av de vilda djuren
i månskuggans dunkel
i vårens tid
i staden





Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-09 07:20



Bookmark and Share


  Vid tangenten
Bra beskrivet men får mig oxå
att tänka på en visa.
"Tänk om djuren bodde i stan"
2014-05-14

    ej medlem längre
Samtidigt, i en annan vild stad, brusar de stillastående djuren med sin hyllning till liv, gärning och kultur
2014-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP