Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lagen om livets djävligheter ... eller mildare uttryckt tillvarons obeständigheter och mindre önskvärda begivenheter ...


Det finns vissa kvällar ...

... och nätter
när orden blir
näst intill
omöjliga för mig
att få till ...

Ty bokstäverna
runt på skärmen skvätter
ögonen vägrar fokusera
som vore de fyllda 
med något slags etter ...

Likväl 
ett och annat 
textflöde
lik förbannat
jag till slut
lyckas sätta på pränt ...

Även om
det inte är förrän 
dagen efter
jag kan få
bekräftelse på

att dessa skrällar 
utifrån varande
förutsättningar
faktiskt hänt ... 

Det som
allra mest 
irriterande är
när det så som ikväll
är just så där ...

... är att 
inspirationen
som allra mest 
pregnant 
just i dessa stunder är ...

Men det är ju så det är ...

... Livet ...

Stunder
då man blott 
kort och gott
får gilla läget
så som det är
vid varje tillfälle givet ...

Vissa tillfällen
känns det dock
lite väl överdrivet ...




Övriga genrer (Satir) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-05-10 04:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP