Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

filosofen

 

på kvällen leker jag
deltidsjobb i vården
närmar mig en rosa klänning
- såsom världen griper den -

grosphus äger det där lugnet man inte kan köpa men
enpunktsmeditationen medför ett     liknande resultat

det piper under sängen
man har sagt att spännbältenas
tid är över; lossar den våta
manschetten med ena handens
ringfinger

strö och sträva där över golvet och fråga varför lopporna
bara äter på mitt vänstra ben och inte på mitt           högra

störta i en människobåge ut
bland solcellerna
i den nattliga trädgården
där det lilla barnet gror




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 637 gånger och applåderad av 32 personer
Utvald text
Publicerad 2014-05-18 22:39



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Den bokmärker jag!
2014-06-03

    ej medlem längre
briljant som ett hål i ljuset.
2014-06-01

  aol
Så gripande så berörande
2014-05-30

  axveronika
ett vackert exempel på hur poesi förmerar språket...eller är det tvärtom
2014-05-29

  Nanna X
jättefin, svävar mellan lek och grymt allvar, slutet är klockrent
2014-05-29

    ej medlem längre
det är något intressant som händer här och jag tror att det handlar om behandlingen av verben.

först närmar sig diktjaget, leker
någon äger, det piper, man säger, lossar
gror. alla dessa ganska stilla, kontrasterade mot det dramatiska 'störta' i sista stycket, ett störta som i min läsning är tankens störtning. intressant och omläsvärt.
2014-05-20

    ej medlem längre
Elegant mildhet.
2014-05-19

  Anya VIP
Jag kan bara säga vad texten ger mig, om det sedan är någon sanning har jag ingen aning om. Jag ser en dotter som vårdar en förälder. En människa som försöker behålla sitt lugn fast situationen är stressig. Det lilla barnet i dottern framträder.
2014-05-19

  Gerd Vading
Den här tyckte jag om att läsa, för att jag måste läsa den flera gånger. Gillar uppställningen med den kursiva texten, som inskjutna tankar i den "praktiska" texten.
2014-05-19

  Ingrid Trolle
Så starkt
och så
gripande,
berörande
2014-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin