Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte så kryptiskt som det kanske ter sig vid en första genomläsning ... - Har uttryckt det förmedlade budskapet på flera andra sätt och vis tidigare men vill öka chansen till att det också når ända fram ...


Hur stor är chansen ...

... att diskrepansen
mellan vad du önskar
och det du finner
är mindre än du tror?

- Inte så stor ...

... så länge du
då som nu
fortsätter komromissa
och visa samma tolerans
för de tvivel
du ej blott bara
själv skapar 
och utvecklar ...

... utan som du
dessutom
röjer utrymme för
inom den allra
mest intima zonen
inom dig ...

... där du 
sår, vattnar
och ömt vårdar
de frön
vilka gror
växer och slår rot ...

- Du hävdar bestämt
att du är öppen för
förändring 
i ditt sätt att förhålla dig
till det mindre kända
som knackar på i ditt liv ...

Men likväl
diskrepansen
mellan vad du önskar
och säger att du vill ...

... och
det du tillåter
att det får chansen
till att få bli det alternativ
du så hett önskar och vill ...

... synes växa med tiden
och för varje gång
någon försöker ta 
ett eget initiativ
till att få 
så tillit 
och rensa ut alla tvivel
som du så hett vårdar
och så länge vårdat 
under ditt liv ...

Tror
ej
chansen 
är så stor
för dig
att finna 
den du söker
i ditt liv ...

... så länge som
du ej
lyssnar till
vad din själ
och ditt hjärta vill ...

Om du följer din intuition
utan att låta den filtreras
av någon passande konvention ...

... då först
men inte förr
minskar diskrepansen 
tillräckligt mycket för
att du ska kunna få chansen
till att bjuda in den
du söker och vill
innanför din allra innersta dörr ...





Övriga genrer (Satir) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-05-11 06:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP