Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fortsättning på Dags äventyr från tidigare, när han blev lämnad utan en förklaring.. i choka - form; handlar om inga här!!


" Dags undran " och " Dags andra chans "

Dag hade undrat
över abrupta slutet -
hel vinter gått
i åminnelse av oro;
över varför, hur
mådde den som var sjuk;
trots att han ej lärt
känna personen så väl,
var intrycken
starka, - korta mötets minne
så levande,
gnagande orosvirrvarr
överlevt vintern
i sinnet: hur mådde hon..
allt som kunde bli
som ej var, inte funnits;
ord som man inte
kunde ge som tröst och stöd
som han var van vid;
känslan av saknad efter
så kort bekantskap
vågade han knappt tänka på;
men den lät sig ej glömmas!


***********************

" Dags andra chans "

Dags mobil ringde...
" Har du lust till promenad? "
...Nu?...fick Dag ur sig...
" Ja, nu - solen skiner ju! "
överväldigad,
förvånad - men mest glad:
han hade blivit
utvald en andra gång...
han skulle snart få svar,
kunna sluta oroas;
visa han var fin och go'





Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 575 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-11 12:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text som du förmedlar bra!
2014-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran