Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonfröjd

Tidig morgon
fåglars kvitter
frid i själen
sinnet spritter
haren springer
fart i benen
solen strålar
varmt på stenen

Klockan ringer
utvilad kropp
ost och bröd
kaffe i en kopp
ut i skogen
dagen blir skön
doft av barr
granen så grön

Strandens vågor
i vinden får fart
smeker kinden
så underbart
skimmer i vattnet
från solens ljus
musik vid havet
snäckornas brus

Gryningen hälsar
med fågelsång
en önskan om ro
morgonen lång
måsarna svävar
högt i det blå
livet är härligt
kan alla förstå

En fröjdefull tid
på vit veranda
en sädesärla
i nuet kan landa
ett liv att minnas
i går och idag
morgonens fröjd
ger själen behag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 314 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-05-11 21:12



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Underbart skimrande
försommarvacker
är den..
2014-05-19

  Eva Helene VIP
Inspirerande möte med den nya dagen!
2014-05-14

  anits VIP
En härlig text som ger glädje.
2014-05-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tar med alla
intryck du gör
och förmedlar
så vi tycker där
vi sitter och trycker
att vi själva upplevt
det Du hört, så väl
har Du igen
pennan fört!

2014-05-12

  Eva Langrath VIP
Härlig text som spritter av liv.
2014-05-12

  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2014-05-12

  Bo Himmelsbåge
En sprittande o livfull dikt,
som fyller på dagens energiförråd...!
2014-05-12

  Marianne Räf
Lätt och lekfullt rimmat!
En underbar dikt om glädje
över morgonen. Blev
hungrig då du beskrev den
härliga frukosten! Vore
gott, nu! :D)
2014-05-11

  bittemi VIP
Vilken härlig morgonstämning i denna vackra
dikt!
2014-05-11

  Eliza-69
Vacker härlig text
2014-05-11

  louisegirl
Härlig njutbar text..
2014-05-11

    ej medlem längre
Vilken härlig text du levererar.
2014-05-11

    Birgersdotter VIP
Njuter av dina ord...och längtar ut i naturen
2014-05-11

    ej medlem längre
Snyggt..
2014-05-11

  •AW•
Får mig att längta efter morgon bitti...fast det är jobbdag :)
2014-05-11

    ej medlem längre
Läser din fina text med välbehag och njuter av stämningen du målar.
2014-05-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO