Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 10 Maj: Skickades hem från akuten två gånger - tvåbarnspappan dog i sitt hem


Politiker bonus sjuka Fonus

 

 Med Sverige nya lagar

gillas dödsläger

Som nya besparingsförslag

i stenhårda fattigregler

 

För du tror väl inte att Reinfeldt

vare sig Filippa eller Fredrik

Skulle skickas ut akut sjuk från en akut

till hemmets dödskalabalik

 

Men en vanlig tvåbarnspappa

med svåra bröstsmärtor

Bär ingen rikemanskappa

så på honom kan sjukhuset fjärta

 

Och inte en gång

utan två gånger samma dygn

Som för att bevisa vår välfärdsundergång

öppnar man ett fortfarande öppet sår och tar bort alla välfärdsstygn

 

Naturligtvis dog den stackars fadern

av en brusten kroppspulsåder nära hjärtat

Och så blev han blev en till i sjukhusraden

som dog en för tidig död i tortyrliknande smärta

 

Landstinget i Västernorrland

har nu gjort en lex Maria-anmälan

Som börjat samlats på högar i vårt avlånga land

speciellt i Sundsvalls komplexa område börjar högen bli rejäl

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-12 17:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
De blir allt fräckare i att få bort sjuka människor.
2014-05-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP