Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag behöver slanta fram pengar när det regnar

 

 Jag måste ha pengar

runt tjugo slängar

För att ha råd med allt

och Slippa sova iskallt

 

Det är därför jag stångas

och min kropp tillkrånglas

Av all framkallande smärta

mitt jobb klämmer ur mitt hjärta

 

Jag blir grinig och stirrig

alldeles virrig

Av jakten på livet

för att undvika giftutsläppet

 

Vill inte va girig

men stoppas av kriget

Mellan regering och fotfolket

som skapas av det rika patrasket

 

Kapitalismen den härjar

och fattiga besvärjar

Och där står jag

och blir slagen var dag

 

Försöker försvara

mitt underbara

Men allt slås i kris

och mitt liv sätts ut i pris

 

Jag ringer ambulans

men den har åkt på dans

Jag dör ensam allena

som en av samhällets klena

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-12 18:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är förfärligt att någon ska tvingas sova utomhus när det är kallt.
2014-05-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP