Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 9 Maj: Allt fler unga utan a-kassa


Allt fler ungdomar i en Husby-fälla

 

 

Sanningen är krass

ingen a-kassa

Till allt fler unga

ligger på regeringsvågens tunga

 

Spelar ingen roll

de faller igenom ett värdelöst skyddssåll

Även om de är inskrivna på arbetsförmedlingen

så blir fler och fler svartlistade av regeringen

 

Siffran för ungt folk som får hjälp

har fått ett hjärnsläpp

2006 hjälpte vi 46 %

2013 har siffran sjunkit till 19 %

 

27 % till har blivit nollställda

är det en så kallad Husby fälla

260 000 ungdomar som i problem famlar

blir en perfekt ungdomsgängsuppsamlare

 

Förklaringarna till tappet är många som går i samma riktning

ingen rätt till a-kassa efter avslutad utbildning

Medlemsavgiften till a-kassan har blivit dyrare

kraven höjs på de som inte just nu kan bli jobbskatteavdragsjagare




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-13 09:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det kan ställa till elände om det blir gäng som inget har att sysselsätta sig med.
2014-05-13
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP