Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 12 Maj: Lärare flyr skolor med lågpresterande elever


Sveriges skolsystem segregerar samhället än mer

 

Vilken överraskning

att lärarna till ”klassismen” blir en medbrottsling

Jag skämtar, förstår ni väl

problemflykt är och tillhör allas vår akilleshäl

 

Eldsjälar finns det inte gott om

och de drabbas snabbare av sjukdom

Nu tros orsaken till våra dåliga skolresultat

beror på lärare som slingrar sig iväg från sin livsuppgift

 

Utbildade lärare vill inte jobba på problemställen

fattiga omotiverade elever blir parallellen

Till ett allt mer segregerat samhälle

i valfrihetens nya valfrihet är det endast rika som hittar ett övergångsställe  

 

Den nedåtgående spiralen fortsätter

när icke behöriga endast lönejagande låtsaslärare utbildning småskvätter

Till utslagna elever som kommer än mer på efterkälken

och får nästintill omöjligt att klättra uppför på samhällsstjälken

 

Enligt Pisa-undersökningen finns behöriga lärare

framför allt på högpresterande skolor som en ”Klassismens” smittbärare

Inga fisförnäma duktiga halvrika fina kläder

vill gå i kejsarens nya kläder




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-13 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP