Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någon jag uppskattar mycket, men ej ännu känner närmare, skrev till mig att hon bara var en vanlig mamma med ett vanligt enkelt liv ... Detta flöde är till dig och alla andra som tror liknande om sig själva ...


Du är vare sig din historia ...

... eller det du gör  ... 

Däremot är den du är
påverkad av 
och summan av
de erfarenheter du har ...

Men den du är
nu och här
må vara påverkad
av summan av
din historia ...

Men den du
kommit att bli
utifrån de erfarenheter
du har genomlevt
under ditt liv  ...

... beror allra mest på
och avgörs obevekligen av
vilka slutsatser du dragit
utifrån de insikter du fått
från det liv du levt
upplevt  och låtit dig
formas av  ...

Det är det jag ser
när jag läser dig
och eller möter
och lär känna dig ...

Den du kommit att bli
utifrån hur du relaterar
till de slutsatser du
kommit fram till 
utifrån det liv du levt
och så lever här och nu ...

... påverkar däremot
i allt väsentligt 
precis allting i ditt liv ...

Men oavsett hur 
du just nu lever ditt liv
så är det just vem du är
som människa 
till kropp och själ
vilket är det som avgör
för mig
huruvida 
du är en helt vanlig 
människa eller ej ...

Och det är din själ
som i samverkan med din kropp
utgör grundförutsättningarna
för hur du relaterat till de erfarenheter
och de insikter du kommit fram till
under ditt liv ...

Jag ser dessa två 
till synes skilda perspektiv
på vem du kommit att bli
och är i ditt liv 
som kommunicerande kärl ...

Två olika kärl
vars innehåll och funktioner
är inbördes beroende av 
och interaktivt påverkande
av såväl
kärlens innehåll 
var för sig
som den helhet 
och interaktion mellan delarna
som förenar dem i deras
inbördes absolut oskiljbara
gemensamma förening ...

... Det är dessa komponenter
och egenskaper som jag ser
spår av och söker få veta mer om
när jag läser någon vars ord
förmår att nå fram och berör mig ...

Om och när jag verkligen möter dig
i verkliga livet 
berättar din närvaro i sig
och den känsla du sprider i rummet
som omsluter mig
allt jag behöver veta 
för att jag ska kunna avgöra
om du är någon jag vill lära känna mer
och i så fall på vilket sätt ...

Men oavsett 
är det den du är 
som människa 
jag primärt är intresserad av
allt det andra 
är också intressant i sig
men tämligen sekundärt för mig ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 441 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2014-05-14 02:09



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Vackert förmedlat..
och så sant..
2014-05-15

  Tabac VIP
Den här tar jag med mig.....
Mycket fint och överskådligt förmedlat.
2014-05-15

  Coldasice VIP
Så vackert beskrivande!!
Det förflutna är roten, nuet är stjälken..men bara man själv styr om blomman i framtiden slår ut..
2014-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP