Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 13 Maj: Politiskt gräl i Solna om markaffär


Politikerna ljuger och överdriver

 

Nu bråkar det borgerliga styret i Solna kommun

i hopp om att hitta något självliknande i en affär

För att få till klagomål på sossarna i folkmun

i ett försök att förbättra sin egen låtsaskaraktär

 

Ja man slutar aldrig att förvånas

men desperationens försvar är många

För att försöka motståndarna utplåna

när deras egen regeringsoduglighet är infångad

 

Men för en åskådare blir det löjligt

att andra politiker ska anklagas, när en folketshusförening säljer mark

Samtidigt som de själva inte tycker det är möjligt

att ta ansvaret för att Sveriges sämsta statliga företagsaffär någonsin som finns i deras nöjespark

 

Varför ska de ha full insyn i denna utomstatliga affär

när regeringskamraterna ger noll i insyn för Nuons penningsnodd

Men det är väl politikernas sätt att leka levnadskonstnär

ljug och gör lögnen stor, säg den många gånger så blir den trodd

 

Men nu hoppas jag så många som möjligt förstår

att politikerna tror de tillhör en annan ras

Där ljugandet är ett kulturellt morrhår

som ingår i att skicka in sig själva i en bonusfas




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-14 17:12



Bookmark and Share


  Magica VIP
Jag tror inte att alla politiker ljuger, lika lite som jag tror att alla människor ljuger. Även om många av dem förvränger saker, så innebär inte det att alla som jobbar med politik är lögnare!
2014-05-14

    ej medlem längre
Så är det alltid i debatter att de anklagar varandra. Bra betalt för ingenting gjort.
2014-05-14

  Öknens Ros VIP
Jag säger bara Maud Olofsson...bla,bla, bla, bla.......
2014-05-14
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP