Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maria och Björn

Till Maria och Björn
Mel. Fia Jansson
Text Ewa-Britt Nilson
Att den sen gick att sjunga skall upparbetarna
Kicki och Owe Wahlström ha hjärtligt tack för!

Vi grattar paret Nilson som nu fyller hundra
de har förresten tre stycken "cats" att beundra
en av dem heter Majsan, den andra herr Albin
Semlan den tredje är, om vars liv vi kan undra...

Tidiga kvällar fram in till långt in på natten
hon ute är och ränner den här snabba katten
då mig de ringer raskt både husse som matten
så gör din Skutte, nu är det bråk i rabatten!

Nilsonska paret är ju nu ständigt i farten
mycket har gjorts men somligt är ännu ej klart än
Björns skivarstuga den uti ladan den långa
nu är den klar, så fin! Har vi hört utav många.

Hagen där betar alla de inhyrda fåren
hjorden den jobbar tappert och tampas med snåren
ljuset som alla önskat just den korridoren
mot husen nu den öppnas med sol uti spåren!

Björn gör sitt jobb på datorn i lugnet därhemma
wiffen i Växjö, men fick hon lov att bestämma
skulle hon säkert då höja upp sin lovstämma:
-Jobbaruppdragen kan jag ju klara av hemma!

Paret det kära för er vi alla vill hurra
fortsättningsvis vi hoppas ert liv gott ska snurra
att varje morgon " catsen" er mysigt vill purra
bästa för er är ju, att få höra dem kurra!





















Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 156 gånger
Publicerad 2014-06-15 13:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt