Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 14 Maj: Värsta gruvolyckan på decennier


Privatiseringseffekter sipprar ner med djävulskap

 

 Värsta gruvolyckan

på decennier

Ger familjelyckan

usla batterier

 

Tre dagars landssorg

har utlysts i Turkiet

Men det krävs även äkta omsorg

annars blir det rena hyckleriet

 

274 döda hitintills

sätter naturligtvis sina spår

När oskyldiga liv spills

bör man inte bygga extra törnesnår

 

Utan ta kostnaderna som krävs

förstå ilskan hos de drabbade

Att de av sorg kvävs

och känner sig orättvist behandlade

 

Att då möta upprörda människor

med tårgas

Tyder på en galen generalmajor

som på empatin har knas

 

Nu kommer Turkiets största fack

strejka på grund av gruvolyckan

Mot de som går klädda i frack

och bär skulden till besparingsbrickan

 

Facket säger: De som upprätthåller en privatiseringspolitik

som hotar arbetares liv när det sparas på allting

Är gärningsmännen som slog in Somamassakerns sista spik

och måste hållas ansvariga för sin kapitalistiska inställning

 

Så det vi ser i både Turkiet och Sveriges översta nöjeskvarter

är en privatiseringspolitik som inte tillåter

Att utökade företagsvinster sipprar ner

på de som i outhärdlig misär gråter




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-15 12:54



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fruktansvärt.
2014-05-15

    ej medlem längre
Hemskt, så många döda...
2014-05-15

  Öknens Ros VIP
instämmer, man blir gråtfärdig...stackars människor som drabbats av detta hemska....
2014-05-15
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP