Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fegis förvandlas till en idiot

 

Jag hör en röst

som säger tyst

Min inre tröst

en feghetens kyss

 

Från mitt bröst

hörs inte ett knyst

När jag framkallar ondskans lust

och erkänner orättvisans last

 

Men så hörs ett gurgel

långt nerifrån

Känns som totalfel

hjärnan fylls med sågspån

 

Förfasas försöker förhindra

men det är omöjligt löjligt

Att stoppa rösten från att tindra

och göra orättvisans sanning böjlig

 

För att alla ska se och inse

framför allt de som din käft vill beslå

Som blir galna över att du öppnar sanningens entré

själv blir du bara askgrå

 

Över den stress ditt hjärta framkallar

när den besegrar din knäppa hjärna

Och tillåter dig bli misshandlad av döskallar

får dig att framstå som en Gudsstjärna

 

Du ber till din kära gud

över din ofrivilliga skrud

Varför följer jag dina bud

trots alla oljud

 

Han svarar

du är mitt barn

Vi kan inte undvara

att köra in osanning i vår kvarn

 

Därför får du lida

för godhetens tecken

Är att varnande sprida

och förklara ondskans tecken




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-15 15:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är många som får lida för det goda, för att inte göra avkall på sanningen. Det goda skall segra till sist.
Bra skrivet!
2014-05-15
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP