Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bregott


Ett smörpaket
en högersving
Ett smörpaket
en högerkrok
Den träffar hårt
rakt över pannan
ett öppet smörpaket
smackas hårt

Slagsäcken svänger som en pendel
på den dammiga vinden
rasslande kedjor
knastertorra rester av bålgetingar
vargspindlar, sorgmantlar

Varje steg och varje golvbräda har sitt eget läte
Bakgrundsmusiken är ett svartnande inferno
En kakafoni av prasslande fjädrar på uppvindar

Det gröna ljuset vädjar med vita blommor
knähögt gräs och den utvaldas jublande leende
Triumfen av att äga en outforskad värld

Det går ändå tungt att lämna drömmen
högersvingen, smörpaketet med full kraft

Krasande kranie under tung känga
Dödsryckningarna
Utgångshålen, de söndersprängda liven
lukten, bloddropparna på gröna blad

Och ljuset, högersvingen
smörpaketet som träffar
hur jag håller det i anden
Straffar med en smörpaket
Inte mycket att försvara sig med
Försvara för förlorade ord
Försvara för den eviga kränkningen
Försvara för den andre
den onde

Tröstätandet, ältandet
Sprutslakt
flyktbeteende




Fri vers (Fri form) av Jordgubbsodlare
Läst 433 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-15 23:29



Bookmark and Share


  Schizooliza
Ja hua ja. Försonas med en posttraumatisk stress kräver en del. Inte så mycket. Kanske bara hälften kärnad grädde o hälften rapsolja. Nyttiga fetter som balsam för själen. Som lugnet och kärleken. Tilliten och förståelsen. Inslaget av ett ljusblått sidenband av respekt.
Har du inte vunnit kvitt el dubbelt ännu?
Ut ur buren då!:)
2014-05-31

  Katinka VIP
Jag läser in både krissverige och främlingsfientlighet. Bregott, en urtypisk symbol för det svenska folkhemmet. En borg av rädsla. Du har skapat ett tidsdokument. Bra!!
2014-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Jordgubbsodlare
Jordgubbsodlare