Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 16 Maj: Tro på livet - och lev längre


Jag är död

 

En ny forskning visar att jag snart är död

när jag ger mitt egos pessimistiska hjärna stöd

Ser många zombies som vandrar på vår jord

ovetande om att de redan sitter vid liemannens bord

 

Ser du livets mening förlänger du livet

åldern saknar betydelse för det klivet

Inte konstigt att de elaka krafterna vinner

och att de goda i mångt och mycket försvinner

 

De elaka ser alltid nya pengar att stjäla

från de goda som faller allt djupare, skjutna av deras märla

Ondskan blir ett likhetstecken till rikedom och lycka

godheten blir ett likhetstecken till fattigdom och olycka

 

Och vem ser sen meningen med att leva

som enligt forskningen är rätt sätt att överleva

Så nu förstår jag varför världen ser ut som den gör

att vi så kallade människor i jakten på den egna rikedomen, välfärden förstör




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-16 11:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja så är det ju, negativa tankar bryter ner. Och vem kan undgå negativa tankar i dåliga tider
2014-05-16
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP