Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brända flaggor


Min son visade mig en blogg.

Där de som brände

Mest Svenska flaggor på bål

Fick credit.

Den Svenska nationalstaten skulle brinna.

Och de som skrev detta är Svenskar,

på någon ytterkant av all politik.

Jag frågade min son,

som med sitt liv kommer

att försvara oss alla

när det

eventuella helvetet brakar loss.


Du måste bli fördomsfull frågade jag?

Nej!

Jag kommer lätt, sade han,

försvara alla er,

det är min ärliga uppgift,

mitt kall

min tro på

vår nationalstat,

och livet,

oavsett om de bränner flaggor.


Står du som bränner flaggor?

Så jävla allsmäktigt.

När de trycker pipan.

I din mun, och döden är nära,

att din flaggbränning är vacker?

Och min son räddar dig.

Från den kalla.

Hårda pipan.

I munnen.


Skulle du rädda oss?













Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 203 gånger
Publicerad 2016-08-06 05:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP