Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

glädje fångad av naturen

jag vaknar upp i dag till en som denna
jag känner mej trött och matt

men fylls åter med glädje och kraft när
jag hör talgoxarna sjunga igenom min

öppna cellglugg från ingenting i min
tanke har deras sång fyllt mitt sinne med

glädje det är en bra början på dagen skapat
från naturen igenom mitt armerat fönster

den kraften är stark för dom som ser och
hör den och finner ro och harmoni i den

jag kan inte tänka mej glädjen i min cell
i tystnad utan fåglarnas symfoni jag minns

deras vackra läten i från min barndom i
Åkersberga där jag växte upp jag har hört

dom i hela mitt liv dom har alltid funnits med
mej efter min väg igenom mörker och ljus

i mitt sinne i snart 43 år dom skänker mej
trygghet som ett moders hjärtslag till sitt barn

allt vi behöver finns runt om oss men även fast
många tittar så ser dom inte eller hör fast dom

lyssnar olika saker har olika värde beroende
på hur vi väljer att se dom så talgoxarna för mej

betyder mycket igenom mitt armerade fönster




Fri vers av den nakna poeten
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-17 10:03



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Så vackert. Blir rörd ända in i hjärteroten. Och ja naturen är en del av oss, och ger oss det vi saknar.
2014-05-17
  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten