Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 18 Maj: Schweiz nobbar Gripen


Gripen ur Schweiziska luften

 

Att Schweiz nobbar Gripen

är inte gripet ur luften

Folkomröstningsprincipen

lät dem behålla förnuftet

 

23 miljarder snyter man inte ut

en stor skillnad till vår nuonsaft

Som giftblandas utan beslut

i Sverige saknas huvudet på skaft

 

 Att jämföra Schweiziska hjärnor

med tafatta svenska svennetöntars

Är ett misstag av våra politikerstjärnor

utanför våra gränser är det inte lika lätt att bli prisbelönad

 

Finanspolitiskt förnuft vann över skrämselpropaganda

när den Schweiziska nejsidan besegrade jasidan

trots att jasidan haft mer kampanjpengar fick de kraschlanda

på den mer lättlandade svenska nuonsidan




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-19 07:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kanske finns nödvändigare saker att använda pengarna till
2014-05-19
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP