Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 18 Maj: Veteraner dog i väntan på vård


Känns det igen

 

Amerikansk lag lovar krigsveteraner

en väntan på maximalt två veckor

Om det krävs sjukvårdsplaner

men sanningen får veteranerna att säcka

 

Uppsatta på inofficiella väntelistor i flera månader

dör de i väntan på vård

Ekonomiska USA-tillverkade parasiter blir utplånade

som en uttjänt utnyttjad gammal skrot-Ford

 

Den amerikanska fanan vajar falskt och stolt

sjunger högt om sitt kapitalistiska ansvar

Lyckas till och med på lögnerna få utsålt

förvandlar alla sorg till hedervärd och stjärnklar

 

När sanningen sent omsider avslöjas av någon eldsjäl

blir överhögheten rasande för de visste ingenting

Känns det igen i det nya svenska sättet att villa alla väl

cancervård nuonaffärer utförsäkringar och tusen andra onda ting




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-19 09:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Människan behandlas som maskiner, ska bort när de tjänat ut.
2014-05-19
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP