Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 9 Maj: Man dog efter miss på SOS Alarm


Ambulans ambulans jag behöver ambulans

 

Ambulans – var god dröj

hörbarhet – prioritet två

Passar det inte var god dö

nästan varannan ambulans utgår

 

Om vi gör fel säger vi förlåt

det är oerhört svårt att bedöma på distans

Så det måste ni förstå

att om inte sjukdomar fanns vore väl livet på rosor en dans

 

Men nu sitter vi här och tvingas prioritera

skicka ut eller inte, snabbt eller långsamt

Vi sköter om sparkapitalismen ni importerat

vi gör vårt bästa för att det ska bli skonsamt

 

Men om vi missköter vårt påtvingade besparingsjobb

kan vi få sparken och bli arbetslös utförsäkrad och sjuk

Därför tvingas vi till överdriven medmänsklighet säga stopp

betänk att våra chefer anklagar oss för kostnadsmissbruk

 

I dagens samhälle måste man värna om sina arbeten

även om man tvingas spara på ambulanser och prioritera

Det är ni, den berömda svenska flatheten

som bjudit överhögheten på denna glupskhet

 

Så skyll inte på 112 att folk dör

vi gör vårt bästa i vått och torrt

Vi lider av jobbskatteavdragens odör

och nuonaffärens osportsliga politiska sport




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-19 17:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det som tar emot samtalen har en svår uppgift, det måste vara grymt att veta att inte folk får hjälp. Det är ju politikernas fel.
2014-05-19
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP