Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gryning

Det spelar någonstans
från ekarnas estrad
ett liv smått behagligt
runt kronors blad

Det kvittrar i gryningen
små toner lätt i dur
ett svar på fåglars glädje
ur skönhetens natur

Det dansas över nejden
ett älvors äventyr
små lätta fötter rör sig
när de mot solen flyr

Det bjuds små blommor
en riktigt skön salut
dofterna av sommar
när knoppar slagit ut

Det spelar i hårlocken
och flickan är skön
på morgonpromenaden
längs ängen så grön

Det svävar mot det blå
draken av papper
en fröjd för ögat
mot friheten så tapper

Det porlar i bäcken
ett vatten så klart
änderna med ungar
en syn så underbart

Det andas ro och vila
när gryningen tar ton
naturen ger sin glädje
en framtidens vision

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 406 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-05-19 22:17



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Ljuvligt vacker..
älskar den..
2014-05-31

  anits VIP
Så vackert och berörande
naturpoesi,underbar att läsa.
2014-05-22

  ResenärGenomLivet VIP
Lugna och behagliga verser...
2014-05-22

  Gabrielle Laurèntzen
Varmaste tack för denna underbara naturupplevelse!

Fantastiskt skildrat!
2014-05-21

  Linda CH VIP
Naturromantik att njuta av.
2014-05-21

  Änglaögon
Underbart vackert om det spirande livet.
2014-05-21

  Carina Bendix
Mycket vackert skrivet.
2014-05-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Verser som
rinner som en
glad sommarbäck
så fint skriven
och så käck!
2014-05-20

  Eva Helene VIP
Fint flöde här!
2014-05-20

    ej medlem längre
Du skriver med en guldpenna...tack.
2014-05-20

  Marianne Räf
Finemang,- som vanligt!
Gillade särskilt slutet:
"naturen ger sin glädje
en framtidens vision".
2014-05-20

    ej medlem längre
En underbar hyllning till naturen och dess skönhet
2014-05-20

  louisegirl
Helt underbar!
Du skriver så fint..
Bokmärke får det bli..
2014-05-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO