Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 19 Maj: Storbråk om soppkök


Soppköket har rätt att synas

 

Nu ser jag

helt klart

Makthavarnas syn

utan hänsyn

 

Empatin är död

de vill inte se nöd

De mår illa

att se sin fallande bila

 

Men oj röster är viktiga

då blir de mindre strikta

Ändrar hårda beslut

snabbt och resolut

 

Om de ser att många reagerar

blir de rädda, att röster segregera

Från sin politiska sida

till motståndarens sida

 

Så ett storbråk om soppkök

är ett äckligt stök

Som bevisar en misslyckad politik

och öppnar ögonen för regeringskritik

 

 Därför måste de gömmas

så att deras existens kan glömmas

Blir den vit och synlig

är den ett bevis på att Sveriges gloria är syndig

 

Då tar vi bort det förklarande synliga tillståndet

så vi på väljarna behåller förståndet

Och kan skryta med att Sverige är så bra

samtidigt som utstraffade svenskar tvingas gräva sin egen grav

 

Alla hemlösa är ju knarkare

skrivs nu in än starkare

I de politiska väggarna

för att sanningen ska avskräckas

 

Så ingen ”freakshow” på medborgarplatsen

inga mänskliga hemlösa zoo-djur får synas på den svenska tapeten

För då är de ett bevis

på att politiken, inte ger välfärden, ens en liten notis

 

Men hurra idag

de hemlösas försvarare skrek alla i ett slag

Då blev trafikborgarrådet låtsasargt

fördömde vad tjänstemannen sagt

 

 Tänkte säkert på att det är val i år

att han inte får sätta ut några äkta spår

Kallar hans ord oacceptabla

men kan då trafikborgarrådet denna fråga besvara

 

Varför är dessa ord oacceptabla

när politikernas ord visar sig i sin gärning lika orespektabla

När de som alkoholister dricker upp den sociala välfärden

är det inte, deras elaka gärningar, som skapat den oempatiska grädden

 

Sa han inte, ”vad ni alla, som lite mer har”, allmänt tycker

om jag har fel kan ni skippa skitsnackets nycker

Och inte snacka om en målsättning för soppkökets existens

på ”fina” medborgarplatsen som sitt residens

 

Ni behöver inte snacka om att hitta en annan plats

de behöver ingen annan undangömd plats

Bevisa nu sanningen i trafikborgarrådets ord

och sluta snacka skit om någon ”målsättning” med falska ord

 

Visa Sverige öppet

att vi gått i stöpet

Med vår berömda välfärd

på grund av vår högfärd




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-05-20 11:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet om det sorgliga tillståndet i vårt land.
2014-05-20

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Om empati är död då förslår jag land sorger, jag drömde med prinsessa Viktoria var port värdinna till folklig soppkök i slottens källare med utgång… för ex...
2014-05-20

  Staffan Nilsson
Snyggt Bearfoot!
2014-05-20
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP