Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige, du och jag

 

När det gäller vårdnadstvister vinner kvinnan

att bli pappa i Sverige, är inte hoppingivande

Men det är inget som feministerna har framför hornhinnan

problemet är att könet blivit automatiskt utslagsgivande

 

I frustration av detta och annat, i skenet av den fysiska styrkan

förvandlas mannen, oftare än kvinnan, till att misshandla en oliktänkare

Även om han kanske inte alltid förstår sin avgudadyrkan

så står han där och har druckit en egoistisk berusande stänkare

 

Men genomsyras inte hela samhället av dessa ingredienser

när vi gör våra val

Vi sätter aldrig upp några egoistiska fartgränser

köper bara ett rosa band för att bevisa vår godhet och bedöva våra själskval

 

En politiker påstår sig göra allt för arbetaren med en stor dos empati

som till exempel Moderaterna i det nya arbetarpartiet

Men själva vill de inte bli belastade av sin egen medicin

utan myglar bort karensdagar och ansvar men behåller penninglotteriet

 

Kvar står en pappa utan barn, en misshandlad kvinna

en arbetslös, en hemlös, en utförsäkrad, en cancersjuk

Och ser livet försvinna

medan politikerna frossar i högre löner och blir allt rikare

 

Men hur kan världen bli bättre

när inte ens du som lite har

Vill dela rättvist med de i ditt eget land som har det sämre

du kommer med ursäkter som förklarar att du är mer värd att leva kvar




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-21 15:19



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med.
2014-05-21

    ej medlem längre
Bra skrivet, rättvisan glömmer de så snart de kommer in i politiken.
2014-05-21
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP