Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen till första stenen

 

En liten stund

vi lever sunt

Vi tar en slurk

av lite mjölk

Och får vi inte kolik

ser vi ingen kalabalik

 

Men en dag tar det slut

på modersmjölkens krut

Det är då

vi börjar gå

Och förstå

vad som står på

 

Rappt det går

när klockan slår

Och tiden går

vi mer och mer förstår

Vi börjar se en massa fel

på fler och fler och fler

 

Skolan kommer

hjärtat domnar

du ser demoner

utandas giftiga freoner

Du har fått din första slev

av massornas blåa gräl

 

Urvalet börjar ske

du blir sne

På en kamrat

som inte överlever din tratt

Och landar i din hatt

som din skatt

 

Det är din start på ondskans liv

du har tagit ett stort kliv

Över en medmänniskas lilla själ

med en pil i dennes Akilles häl

Du är inte längre ren

du har slängt din första sten

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-21 20:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vi ramlar dit alla, förr eller senare.
2014-05-21
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP