Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 20 Maj: Undantagstillstånd i Thailand


Är inte Sverige och Thailands problem ganska lika?

 

En tanke når mig långtifrån

vad är det som händer idag

Alla länder tycks ha problem

är det världens nya sista lag

 

Om fattigdomen skriker högt 

ska undantagstillstånd utlysas

Militären göra samhället tryggt

förhindrar rikedomen att belysas

 

Världen tycks bli farligare att leva i

när minoriteter får lida på pin kiv

Majoriteten står tyst bredvid

tillåter demokratins dödande kliv

 

När en fattig inget mer har att förlora

än sitt ynkliga värdelösa liv

Är det absolut fel sätt att förstora

samhällets problem med militärkliv

 

Då framkallas en slutgiltig lösning

när utanförskapets utstraffade ser

Att de inte är värda ens en mänsklig prövning

revolutionens ögon lyser när de läser sitt nollade lönebrev




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-22 16:56



Bookmark and Share


    Jag är fan större än Sartre
Livet har aldrig varit rättvist. Människor har alltid bråkat.

Fast i våran tid kan alla läsa om allas olika syn på det hela.

Ring cyberrymden direkt liksom.

______
2014-05-22

    ej medlem längre
Det skapar nog mera hat att skicka ut militären på missnöjda människor.
2014-05-22
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP