Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 21 Maj: Trafikverket missade 20 miljarder


Trafikverk, regering och nuon

 

Inkompetenta politiker

förskingrar miljarder

I Sverige idag

låt de flytta till USA

 

Människor som skadar

välfärdens hjärta är inge bra

Oavsett om det är misstag

eller ett beräknat elakt drag

 

Det är lätt att dra en parallell

med kriminella

När alla skyldiga eller ansvariga

säger ”inga kommentarer” till svar

 

Politikernas höga löner känns som stölder

varför belönar vi samhällets lögnande varbölder

När de egentligen borde utförsäkras

i stället för de stackars cancersjuka, som tvingas extrakräkas  

 

Politikerna ägde i alla fall valfriheten

de ägde i alla fall möjligheten

Att växla in på rätt spår

till skillnad mot cancersjukas ofrivilliga sår

 

Nu följer järnvägen efter på Nuonaffärernas räls

tvingar halva kontaktledningsnätet att få ståpäls

Frågan är bara vem som ska prostituera sig på denna ståfräs

för att rädda kontaktledningsnätet från denna fadäs

 

Ursäkterna haglar från alla håll

så stora att det sållas i för stora hål

Som vanligt blir det kvar ingenting av någonting

Tyvärr får väl cancersjuka betala även denna kvalitetssäkring

 

Så nu måste en spårväxel fungera felfritt i 550 år, även i kyla utan tö

och de usla växlarna, som inte ens tidigare, kunde sopa sig själva fria från vintersnö

Tur att min gamle järnvägsfar är död

om så inte vore, skulle jag idag blivit döv

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-22 23:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Riktigt ruskigt att att se hur det ena efter det andra förstörs utan att någon kan förhindra det.
2014-05-23
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP