Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sten Wiking hade en text om myntets tre sidor - Långt ifrån det jag här skriftar om i sig, men det var hans flöde som väckte tankarna åter till liv inom mig ...


Det finns mer än teori och praktik ...

... att ta hänsyn till
när vi konsekvenserna
av ännu ej exekverad handling
i förebyggande syfte 
analysera vill ...

Ty liksom myntet
två sidor
vi är fullt medvetna om har
men så ock en tredje sida
som utgörs av ytan på kanten
vilken löper runt och håller ihop
myntets två runda ytor ...

- Men det som skapar dynamiken
i utvecklingen av våra tankemönster
i såväl teorin som praktiken
är termiken ...

Ty liksom vi kan mäta densitet
hos en fast fysisk enhet 
genom att sänka ner den i vatten
och väga mängden av undanträngd vätska
för att få en uppfattning om 
enhetens fysiska volym ...

... så gör termiken,


... såväl den vanliga
fysiska och mentala
som den speciella
vilken berör det universella ...,

... att varje såväl
teoretiskt som praktiskt
i rummet förekommande enhet
med sin blotta existens
såväl i vila som i rörelse
skapar sin egen termik ...

Kanske är det 
just denna lilla 
allt för ofta bortglömda
förträngda och ibland
medvetet undangömda
egenhet och faktor
som gör
att vi så ofta inte ser
det uppenbara ...

... vilket ej vanlig
teori och praktik 
förutan dessa insikter
förmår att förklara ...

Skulle kunna skrifta
rätt många hyllkilometer
kring detta ämnesområde
och dess inspirerande
påverkan, konsekvenser
och influenser
på det mesta i våra liv
och i det universella rum
vi alla var och en lever i ...

Men låter nöja mig
med att väcka tanken 
och så ett frö ...

... bara för att 
av ren nyfikenhet
se om det finner näring
i denna kreativa mylla
eller om denna miljö
är för inpregnant
för de tankemönster
vilka berör 
det som är mer komplext intressant ...




Övriga genrer (Översättning) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-05-26 17:04



Bookmark and Share


  Stjärnöga
det handlar som
du säger inte
bara om yta
och innehåll
utan energierna
dynamiken
influensen
avtrycken
i samtiden
och evigheten
någon/något
gör..
vackert formulerat
2014-05-29

  Magica VIP
Mycket beror på vad betraktaren varit med om i livet för erfarenheter enligt min bedömning, om man tolkar texten på ytterligare sätt, beror på hur man tolkar din text.
Det intressanta kan även helt enkelt vara vad man väljer att använda myntet till i rent "köpsyfte". Hjälper vi de redan sargade eller är vi egositer som bara bryr oss om oss själva?...
Kanske ser man inte någon av de tre sidorna i sig, utan man ser kanske snarare myntet snurra...

2014-05-27

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
....här gjorde ni ett riktigt djuphavsdyk i tankehavets oändliga ocean,och ni lär vara skicklig simmare och dykare har jag noterat av ert flödes textskatt
2014-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP