Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
51 procents valdeltagande i EU-valet i Sverige - Störst deltagande i hela EU ... ... med bred marginal ... Om det i sig inte är skrämmande för dig är det i det närmaste obegripligt för mig ...


EU-valets resultat visar hur väsentligt ...

... det är 
att alla är med och röstar
och talar om vad de vill
nu och här ...

Ett gammalt talessätt säger
- Det är inte tyranner, maktmissbrukare
och andra oönskade samhällsstyrande faktorer
som är det största hotet mot 
allt som blir fel på grund av deras inflytande
maktbegär och vansinniga beslut ...

... Nej! Det är den stora gråa massan
och tillika majoriteten av alla medborgare
vilka i tysthet ställer sig vid sidan om
och tittar på utan ens visa ett uns av vilja
att säga ifrån ...

... och som därmed legitimerar
och i tyst consensus godkänner
det de gör som bär det största ansvaret!

Det vi nu ser 
hur extremister
av all de slag
igår hade sin stora dag
i detta så viktiga
men i stort ignorerade EU-val ...

... borde vara en väckarklocka
för att inte säga en förödande
detonation i våra medvetande
av nukleär demension ... 

Men som jag sag så många gånger förut ...

- Vi får de ledare och makthavare 
som vi förtjänar ...

Skrämmande är det dock!

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-05-26 19:56



Bookmark and Share


  Nanna X
håller med! det är viktigt att bidra till demokratin genom att använda sin röst.
2014-05-29

    ej medlem längre
Bye the way så tror jag Belgien och några till hade runt 80-90%. Så störst valdeltagande hade väl inte Sverige.
Dessutom blir väl några få procent av tyskar, fransmän och engländer bra många fler än 50% svenskar, om man skippar pocenten. (Vilket Hegge aldrig gjorde förståss)
2014-05-28

    ej medlem längre
Jag har aldrig gått med i EU så därför har jag heller aldrig röstat i ett EU val.
De får de göra som är med. :-)
2014-05-27

  Magica VIP
Stolt över vissa partiers framgång dock, tänker bland annat på FI.
2014-05-27

  Magica VIP
Röstar man inte kan man inte komma och klaga sen heller.
2014-05-27

  Redeemer
Jag tycker det lite snett att folk i det här landet inte ens orkar gå och rösta när folk i en del andra länder både dödar och dör för att få göra det!
2014-05-26

  Carl Mikael Fäldt
Ja-vi får de kanske de ledare och makthavare vi förtjänar!

Men i en demokrati skall väl folket styra-lobbyismen bör skärskådas!
2014-05-26

    jmn
jag är grå! och stolt. röstar inte, mest för att va sannt mot mig själv: en barndomsdröm va världsherravälde.
2014-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP