Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 26 Maj: Missade lungpropp - patienten avled


En lex-Maria anmälan till på hög

 

 

Idag såg jag ytterligare ett bevis

i en tidningsnotis

En värdelös repris

på sjukvårdens nya dödskris

 

Den här killen

hänvisades till en vårdcentral

Där han dog, på grund av att några snillen

missade hans stora lungproppar, som inandningsluften stal

 

Alla missar idag, som sker inom sjukvårdens nya skal

får en att fundera på det nya i alla kvartssamtal

Ambulanser som prioriteras via telefon, för ett eventuellt överlevnadsval

och hur stressen påverkar även ”bra” läkare, i nutidens besparingskrav

 

Det här var den andre som dog i lungemboli

fastän han kontaktat vår berömda sjukhusvård

Jag blir ganska mycket lidande i melankoli

över väljarnas sätt att ”i jobbskatteavdragens namn” blunda för denna samhällstråd

 

Önskar att jag själv

ej överlevt mina stora lungproppar

Sluppit denna nygamla samhällssjäl

sluppit alla dessa samhällsstroppar




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-27 09:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kanske fler har börjat inse hur viktigt det är att ha en sjukvård som fungerar.
2014-05-27
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP