Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tyck som mig annars är du störd

 

Vart är världen på väg

när det enda jag ser

Är orättvisa egoisters väg

som bara sig själva ser

 

De får klaga på allt och alla

det är synd om dem när de spyr

Men de tål inte att se någon annans galla

av rädsla för att deras sanning då går överstyr

 

Därför anpassar de sanningen till sin hjärna

spärrar sig för allt som deras samvete stör

Försöker omedvetet göra sig till en politisk stjärna

ser bara sitt eget tänkande som godhetens odör

 

Oavsett om du är skyldig eller ej så blir du hatad

av dessa människor om de inte tror, tycker du går på samma gata

Det må gälla feminister, nazister, rasister, icke-rasister

Ateister, rikemansfascister, idealister av alla de slag

 

När man bara ser sina egna problem

är man på god väg att skapa sin egen diktatur

Om man sen också blundar och slår dövörat till för andras problem

frågar jag dig: - Blir världen en bättre plats för att du kräver åsikts-censur?




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-27 21:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man måste försöka se vad som är rätt och riktigt.
2014-05-27
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP