Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kryptiskt kanske, men ändå inte om man bara ger det förmedlade innehållets verkliga innebörd och mening en liten extra chans ...


Kanske är det själva svärtan i själen ...

... som bländar
allra mest ...

Lite som 
den öronbedövande tystnaden
släcker ut
möjligheterna till
att förutsäga 
när den här
outgrundligt 
närvarande frånvaron
av det vi behöver allra bäst
kommer att ta slut ...

Allt och intet
vilket i våra medvetanden
blir precis så som vi vill
oavsett hur det egentligen ser ut ...

... eftersom det
som ligger utanför
vår medvetenhet
och som därför ej
ingår i mängden
som utgörs av allt det
vilket ryms inom vår verklighet ...

... inte finns till
enligt vad vi lärt oss 
acceptera som möjligt 
enligt gällande norm och konvention ...

Stjärnhimlens svarta fond
är det som skänker min själ hopp
ty den förstärker och bekräftar
den faktiska existensen av
alla de oändligt många ljuskällorna
vilka utgörs av stjärnor, galaxer
kvasarer och andra energiformationer
vilka berättar om att det finns
så innerligt mycket mer
än det vi i det utsläckande dagsljuset
i vår jordliga vardag förmår att se ...

 




Övriga genrer av Peter Stjerngrim VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2014-05-28 05:14



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så sant...utan mörkret så skulle vi inte kunna se stjärnorna...
2014-05-29

  Stjärnöga
Det är kontrasterna
som ger livet dess
konturer
2014-05-29

  Ninananonia VIP
Visst är det så… berör
2014-05-28

  Lena Själsöga Keijser
ja, vad är mörkret vad är svärtan
2014-05-28

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Skulle kunna tonsättas till nåt slags universalmusikaliskt epos,fördragsvis klassisk,elekronisk-techno....vid närmare eftertanke förde det mig till Martinssons "Aniara" som jag antar ni känner till.
2014-05-28

    Ken Cassel
Bra Peter :-)
2014-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP