Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla specialiserar sig inom läkarskrået då det är det som lönar sig bäst ... Men någon som ser helheten finns ej ens som gäst ...


Höstkänning ...

... i försommartid ...

Lika oväntad
som ovälkommen
för såväl
hela min kropp och själ
som för min sinnesfrid ...

Levde intill idag
i tron att
jag äntligen skulle få
det jag behöver
och som jag redan
sedan länge utlovats
som en självklarhet ...

Men när läkartiden
led mot sitt slut
rann det sista hoppet 
obevekligt ut ...

Nu söker jag
med innerlig frenesi
efter en kompetent
och erfaren allmänläkare
som tar vid
och somvågar sortera,
analysera och sammanfatta
hur alla de spridda delarna
i sin helhet och i samverkan
på ett någorlunda begripligt
sätt och vis faktiskt ser ut
och hänger ihop ...


... Innan helheten
åter faller samman
i sin mängd av beståndsdelar
för att läget blivit akut ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-05-28 18:46



Bookmark and Share


  Magica VIP
Jag känner jag saknar ord här, så jag ger en kram...
2014-05-30

  ResenärGenomLivet VIP
Tyvärr så är det ju inte läkaren som bestämmer den tid varje patient får...
jag avundas dem inte, de har det ganska stressigt de också...men det är jobbigt att inte få den hjälp man behöver...som det sägs så behöver man vara frisk för att orka vara sjuk...
önskar att det finns någon som kan vara dej till hjälp...
2014-05-29

  Stjärnöga
Ja helhetsbilden
saknas på alla
nivåer tyvärr.
Hoppas du finner
det du söker :)
2014-05-29

  Carl Mikael Fäldt
Lycka till;)
2014-05-29

    ej medlem längre
Svårt att inte få den hjälp som behövs.
2014-05-28

  WyS VIP
Insiktsfullt!
2014-05-28

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Kapitalet styr även där,trots den falska slogan om "allas lika värde"
2014-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP