Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vart vi oss än i världen vänder - så även här på poeter.se - finns det saker och ting, men också mänskliga existenser som dåliga vibbar sänder ... Men de är i minoritet!


Nu förstår jag bättre varför ...

... vissa människor
synes söka sig till
kaos, konflikter och annat
som kan göra att
livet känns alldeles som
om vore det förbannat ...

... och i avsaknad
av sådana för dem
livsberikande och närande 
tilldragelser 
själva ser till att 
andra får uppleva kaos
konflikter, intriger
och allt det andra 
som väcker upprördhet,
förtvivlan och nedstämdhet
genom att skapa
de allar bästa förutsättningar 
för att de inte ska undgå dessa känslotillstånd ...

Det tog några år
men redan i min ungdoms vår
kom jag till insikt om
att dessa existenser
gör så här
för att avleda sitt medvetande
från det som händer inom dem själva ...

Men sen finns det ju förstås
också dessa avarter bland jordens befolkning
vilka har ett inre belöningssystem
vilket tarvar att andra mår dåligt
och vars drivkraft är just kaos, onda handlingar
intriger, konflikter och allt annat
som ej är besläktat med det goda i livet ...

Ser inte denna insikt som en ursäkt
för det dessa mänskliga existenser
ägnar sin tid till att göra 
för att allt omkring sig förstöra
och helst förgöra  ...

Men det är en förklaring
som gör det lättare 
att inte låta dem lyckas
ens eget liv få förstöra ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-05-29 19:05



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
hjärtat
upphör aldrig att viska


2014-05-31

  Magica VIP
Ja det är inte så kul när såna personer försöker att nära sig på andra, och som du säger kan det vara lätt dras ned eller med när man bör inse att det de facto är de som mår mest dåligt eller rent utav är elaka medvetna och behandlar andra illa därmed.

Bra du tar upp ämnet, hoppas på fler kommentarer kring detta, så att vi som inte vill ha det så här på poeter kan inverkar genom att uppmärksamma texter som denna!
2014-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP