Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gossekalas

En fest i en stuga
Nej, i ett hus,
ett hus det är bestämt.

Sex raska gossar,
Nej, herrar numer,
Tidens framfart,
Har gjort dem till herrar.

Drycker intages,
Rusdrycker helt visst,
Detta är samma,
Ordningen den gamla.

Herrar språkas,
Om vitt skilda ting,
Mysteriet kvinnan,
Och vardagens spring.

Nu gossar skall tävla,
Ja gossar ändå.
Bäste herr drinkare,
Utses han må.

Bland gossar skall tävlas,
Det är säkert, visst,
På vänskapliga grunder,
men nån ska bli sist!

Akademi och grovarbete,
Konsultation och lag,
Skillnader i marginalen,
Alla herrar, i lag.

Sista groggen drucken,
Tömd den sista skvätt,
Spörjas om klockan,
Av sällskapet mätt.

Skål och god natt!

Lördag 24 Maj 2014, Stares Väg




Fri vers av Himlarymder VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-30 10:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Med kärlek tecknat...
2014-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Himlarymder
Himlarymder VIP