Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svenska sår i själen

 

Sannerligen säger jag eder

att Svenskar är lättkränkta svanar

Instängda som låtsastorpeder

i egoismens, ej tårdränkta dalar

 

Försvarar mycket vackert, vitt och utbrett

om det passar deras förutfattade meningar

Men egentligen är deras rosa band inte fett

utan tunt, med blåa föroreningar

 

Allt som just mitt jag, personligen slipper betala

och problem som jag ser, ska bekämpas till varje pris

Allt som just mitt jag, drabbas av, ingår i min färgskala

då är tårarna i min själs kropp, inte värda ett skatteparadis

 

Detta gäller i allt tänkande politiskt, feministiskt, rasistiskt

Ja, listan kan säkerligen göras hur lång som helst

Men jag ber er alla försök tänka mindre egoistiskt

öppna era öron, öppna er ögon, och försök filtrera er egen empatisvulst

 

Våga betala, våga lida, våga se

våga medge att ni ofta har fel

Då kan vi alla sitta på samma café

men det kommer väl aldrig att ske




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-01 12:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bilden säger mycket. Man ser saker från sin sida men inte helheten, kanske inte ens tänker på att den kan finnas...
2014-06-01
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP