Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trött på att se rött i samhällets brist på rött

 

Idag är jag trött

på att se rött

På politiska beslut

av egoistiskt krut

 

Världen är ond

pengajaktens fond

Förstör empatin överallt

i en äcklig välfärdsslakt

 

Önskar jag var ung och stark

slapp bo i en park

Hade massor av pengar

till att köpa hemlösa sängar

 

Önskar jag hade jobb

så jag slapp hyresstopp

Slapp min överlevnadsstress

i denna välfärdspress

 

Önskar jag var ung och frisk

utan dödslängtan utan självmordsrisk

Utan värk utan negativism

orkade med samhällets privatism

 

Önskar jag var ofödd

eller nyfödd

Under en frimurarflagga

befriad från en samhällsskugga

 

Nej det önskar jag inte

jag vill bekämpa egots finter

Min hjärna tål inte

det nazistiska tänkandets gift




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-06-02 15:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är många önskningar man har när man ser alla behov som finns.
2014-06-02
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP