Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
beskriver kärleken till det vatten som jag och andra har vår utkomst ur


Kattegatt

Sommarsmekt solglitter
snöyra över gråa sjöar
Makrillminnen
iskras runt fören

En ingång till livet
En del av livet
En bro av vatten
Mellan kustens folk

Vi lider med dina döende bottnar
och vi ropar för tomma öron

När miljörörelsen har blivit en affärside
har vi alltjämt
Kattegatt i våra hjärtan

TB




Fri vers av tom boreland
Läst 463 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-03-27 23:21

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En av dina riktigt starka dikter. Vacker i orden "makrillminnen/ iskras run fören". Lyriskt så det isar om det.
Förankrad i tillvaron självt " en bro av vatten" som föder och förenar.
Men också ett rop som skallar. En näve. Ett hjärta som kallar.
Yes!
Den dikten vet var den tar. Bär.
2022-02-16

  aol
en ruggig sanning
2010-03-13

  Sanningsägaren VIP
ja jag förstår hur du menar
varför vinka åt en blind?
Tack för att du delar med dig
/Åsa
2006-08-20
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland