Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försök att med värdighet giftbefria ormarna

 

Känner en känsla

den undermedvetna magen växer

Som kittlad av en inre pensel

avger ”healingen” kräkreflexer

 

Skapad av människors

egocentriska attitydproblem

I sitt skuldbeläggande av oliktänkare med hakkors

ovetande om att de smittats av Hitlereksem

 

I alla hörn

i varje vrå

Ger de en törn

till alla som vägrar fylla deras skål

 

De bemöter sanningar med okvädesord

som ingen förtjänar att försvara sig emot

Det är deras simpla försök att få dig tillintetgjord

till att tro att din själ är av skrot

 

Det är då i mötet med deras egotrippade järnridå

du ska avlägga kritik av sund filosofi

Inte sänka dig till deras låga nivå

hålla dig till fakta, inte bli ett offer för kvacksalveri

 

Det är då, du står där

med rent samvete

Ensam i en vinnar-sfär

med ett själsligt spegelvackert anlete




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-03 10:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Vad rätt du tänkt,
vad du i kärlek vill,
vad skönt du drömt,
kan ej av tiden härjas:
Det är en skörd
som undan honom bärgas, ty den hör evighetens rike till."
(Viktor Rydberg)
2014-06-03
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP