Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja...och inte så trotsig, krigisk, svartsjuk, ägande, varmhjärtad, kärleksfull, mammig, omtänksam... våra liv som hundars


om jag är lika väluppfostrad som du..?!



dessa jämförelser
görs lättvindigt:
litet som på en
hushållsvåg;
relativt starkt övertygade om
att vågen väger rätt:
" du är 21 g snällare
än jag men 18 g mindre
omtänksam "; ändå, ja,
på fullt allvar vägs det
fram, - presentpapper och
snören från flera år läggs
i vågskålar och tjilevipp -
står det helt klart: du
är mest omtänksam
av oss två,
trots att vi är så lika
uppfostrade
att söka tröst, gemenskap
och förståelse inom
våra egna väsen;
uppföra oss korrekt för
att ta hem alla priser
till de bästa uppfödarna
och aktuella ägarna




Fri vers (Fri form) av Tarantaran
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-16 16:37



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA livet kan te sig mycket annorlunda ibland...
2014-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran