Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 30 Maj: Minister får gå efter vårdskandal


Är alla länder lika

 

En minister petas

som en ensam skurk

När det gnetas

och dollar förvandlas till pesetas i en amerikansk krutburk

 

Tror inte ett dyft

på att en ensam skurk

Vill spara på amerikanska skattebetalares sylt

för att lägga krigsveteraner i en för tidig likstoftsburk

 

Order är säkert given

från högre ort

Och ministern och flera andra stred i besparingsoffensiven

för att makulera krigsveteraners bankkort

 

Misskötseln har drabbat hela landet

så ministern kan nog friskrivas ensam skuld

Men han var väl längst ner på måttbandet

och får säkert lite fallskärmsguld

 

En förbrukad soldat i USA

eller en sjuk utförsäkrad i Sverige

Har väl samma DNA

i penningbesparing att frige




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-04 11:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Någon får ta på sig skulden
2014-06-04
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP