Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 30 Maj: Skänker bort 50 miljoner euro


Världen är inte helt död ännu eller är den?

 

En fransman bevisar att ordet empati

fortfarande existerar på vår planet

Även om det är få människor i detta kansli

är varje ljusglimt som tittar in, en sevärdhet

 

Nu vann denna fransman 650 miljoner

och till skillnad mot politikerna förstår han

Övertoner i räkneoperationer

kanske för att han inte är född tyrann

 

Så nu skänker han 450 miljoner till välgörenhet

till de som hjälper funktionshindrade

Vår regering skänker sysselsättningsfasen (fas3) i sin glupskhet

med pengaögonen tindrande

 

Du kanske tycker han kunde skänkt mer

men hade du gjort det

Det enda jag ser är nya slumkvarter

skapad i jobbskatteavdragens äckliga smet

 

Regeringen snackar om minskat utanförskap för förtidspensionärer

placerar dem i sysselsättningsfasen(fas 3) och halverar lönen

Som förbrukad Svensk blir de avundsjuk på en flykting, som åtminstone tillfälligt, slipper det nya Sveriges brutala barriärer

de vill bara slippa regeringens minskade utanförskap, slippa att som hemlösa frysa ihjäl i döden




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-04 13:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Storslaget och beundransvärt är vad denne fransman gjort!
2014-06-04
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP