Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

huset som rymde sin väg


huset drar djupa andetag
väggarnas timmer mumlar

århundraden har präntat
bomärken i träet

teglet klättrar lättjefullt
upp till sitt möte med skorstenen

stör svalungarna
som vilar under takåsen

vinden blåser upp framåt kvällen
låter sig fastna i en gardin

tyget sväller stolt ut
och sätter segel

huset skyndar
att kasta ankar

glider lyckligt
ut på havet

där vågorna sätter fart
i aftonbrisen












Fri vers (Fri form) av Margareta Wersäll
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-04 16:24



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fin text med metaforer som väcker tankar.
2014-06-04

  Marita Ohlquist VIP
Ett enda ord.
Lysande!
2014-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Margareta Wersäll
Margareta Wersäll