Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sova sömnen

 

sova sömnen vit. ordet gror i grus. vattnet vit.
gror där ljuden som de ska.    ur sömnen ut mot
okänt streta. med oro föda orden.  driva på dem
genom tunneln.      tvinga munterhet ur svärtan.

bära oron under armen låta fara. oro river grus.

sikta noga dämpa ljudet med ett tyg. en ö   en sten att
gå på. inte halka runt i leran nej.                    glida neråt
dämpa rösten. bli bestulen på den sista skärven. ljuden
går sin egen gång en väg det stegas.      ludna foten före.

fåglar och löv. eller en fjäril. dämpa härdarna.

ur sömnen växa. något går därur. obemärkt som fåror
på en panna.                        ett motstånd är det ser jag nu.
det stegras blir ett skred och röster blandas.  anti anti
antikropp. vad är det här för språk. esperantos parentes.

det här är inte. avsikt räknas. anti punkt.

besvärjelsen. abrakadabra under tyget.
här gäller motstånd mot det uppenbara.    det som 
verkar vara.  mot allt som skymmer textens hjärta;
hjärtasmärta tog min hand och t å r a r på en kind

gången smalnar tränger mörkergången. hjärtat ut i ljus.

 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 224 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-06-06 11:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
känner att texten träffar rätt ackord på något vis och jag dristar mig att kalla det för en avancerat kvinnlig text. som i tidigare texter gillar jag särskilt verben.
2014-06-12

  Stigi Skog
Lite nyfiken på vem du drömde om eller mötte, jag tolkar det som ett möte av något slag, som du skriver på ett fantasieggande sätt.
2014-06-08

  TrollTörnTrappan VIP
Känns såväl konstruerat knepig som naturligt självskriven... Samstämmiga klanger blandas vackra med sterilt korthugget. Medvetet omedveten?!?
2014-06-07

  Anya VIP
Experimentellt. Lite Katarina Frostenson känsla. Texten är för mig uppdelad i två delar och jag tycker mest om den första delen som lenande väver fram försiktiga bilder. Sedan kommer andra ordval och en hårdare känsla från anti anti antikropp. Kanske är det ett medvetet val?
2014-06-06

  Marianne Räf
Du hittar ditt eget språk bra.
Men uppfattar här tecken, både
på svårmod å ågren. Jag har,
kanske, fel, där? Förlåt isf!
Dock, är du en intressant poet!
Och, The Work must go on!
Kör hårt! M.
2014-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin